Dalībnieku pieteikšanās abām sacensību dienām iepriekš pa e-pastu indra@vesturiskiaktivs.lv, norādot sacensību dienu, vārdu, uzvārdu, vecumu. Dalībniekiem ar savu aprīkojumu (loku un bultām) dalība sacensībās – bezmaksas.

Tabora dienās apmeklētāji varēs ne tikai nolūkoties vēsturisko cīņu rekonstrukcijās, bet arī paši kļūt par sacensību dalībniekiem. Ikviens varēs būs lokšāvējs, lingotājs, šķēpmetējs un mednieks, zvejnieks un gladiators, bet īpašajā Tabora manēžā varēs sekot līdzi profesionālu bruņinieku turnīram, vērot senu laiku modes skates, klausīties mūziku.

Tabors iesāksies 13. jūlijā, kas nodēvēta par "Dabas dienu". Tās laikā notiks aptuveni 15 kilometrus garš vēsturiski aktīvs pārgājiens vēsturisko biedrību biedriem - daļējs bruņojums, specializētais aprīkojums nodrošināts. Pārgājiena maršruts - gar Amatas upi līdz Zvārtei.

14. jūlijs būs Tabora sacensību diena jeb galvenās balvas izcīņa Livonijas tautas deviņcīņā: šķēpmešanā, lokšaušanā, cirvju, nažu mešanā, lingošanā, lodes grūšanā, gladiatoru cīņā, harpunēšanā no laivas un ķekatošanā.

Sacensību uzvarētājs balvā saņems ceļojumu uz Ungāriju ar apmaksātām vīna degustācijām un tradicionālās kultūras programmu.

15. jūlijs būs Tabora kaujas diena – visiem brīvajiem strēlniekiem - tradicionālās lokšaušanas sacensības apvidū, lokšaušana no zirga muguras un šaušana pa peldošu mērķi.

Dienas vidū paredzēta vēsturisko karotāju biedrību izrādīšanās, kaujas arbitru izvēle no skatītāju vidus, brīvprātīgo šķēpnešu rekrutēšana, kaujas pozīciju ieņemšana un - Kauja par karogiem Vanagu kalnā.

Paralēli sacensībām gan 14., gan 15. jūlijā darbosies vēsturisko aktivitāšu stendi, rokdarbu un amatu darbnīcas, māla ceplis, tiks veidota darvas tecinātava, darbosies senlaiku frizieri un kosmetoloģes; īsto lietu tirdziņā varēs iegādāties īstas lietas no pirmajām rokām. Neizpaliks arī gastronomiskās baudas – Tabora gulāšzupa, viduslaiku pīrāgi un žāvētas gaļas uzkodas. Uz vietas tiks cepta maize, kūpinātas zivis, sutināts sivēns un citi labumi.

Dienas noslēgumā paredzēti latviski danči ugunskuru gaismā kopā ar folkloras deju kopa "Dandari" dejotājiem un muzikantiem.

Ieeja pasākumā - bezmaksas. Dalības maksa 14. jūlija sacensībās – 3 lati. Dalības maksa 15. jūlija tradicionālās lokšaušanas sacensībās – 3 lati.

Detalizēta informācija un pasākuma programma atrodama biedrības "Livonensis" mājaslapā.