Neatkarīgi no vecuma un sportiskajām iemaņām, Actimel Pikošanās čempionāts dalībniekiem piedāvāja izmēģināt spēkus tādās disciplīnās kā "Sniega kaķene", "Lidojošais maiss", "Trāpīgais", "Svārsts" un "Greizais spogulis". Lai veicinātu sportisko garu, par katru uzdevumu sacensību dalībnieki saņēma punktus un saskaitot kopā iegūtos punktus tika noteikti uzvarētāji. Ziemas baudītāji varēja startēt gan individuāli, gan komandās -ģimenes un draugu komandas. Sportiņš.lv novēroja, ka čempionāts pulcēja ne vienu vien ģimenisku un draudzīgu komandu, kas ar prieku un entuziasmu izbaudīja pikošanās priekus, nevelti Latvijas Pikošanās čempionāta organizatoru veiktajā aptaujā 25% aptaujāto iecienītākā ziemas nodarbe ir pikošanās.


Pēc tam, kad dalībnieki jau stundu bija iemēģinājuši dažādos pikošanās čempionāta uzdevumus, plkst. 13:00 ar uzmundrinājumiem un novēlējumiem, oficiāli tika atklāts čempionāts un Mežaparka atpūtas komplekss "Ziemas Parks". Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) savā uzrunā atzīmēja, ka pērn Rīgā sāktajai tradīcijai rīkot šādu čempionātu šogad sekojusi Tallina, tādejādi vismaz vienā ziņā latvieši ir igauņiem soli priekšā. Uzņēmuma "Rīgas meži" valdes priekšsēdētājs Aivars Tauriņš klātesošajiem čempionāta dalībniekiem vēlēja sporta aktivitātēs nostiprināt veselību, bet "Ziemas parka" vadītājs Vilnis Laizāns savā uzrunā visiem vēlēja kārtīgi izbaudīt aktīvo atpūtu. Pēc čempionāta un "Ziemas parka" atklāšanas Inga Šteinerte, pikošanās čempionāta organizatore, Nils Ušakovs, Aivars Tauriņš un Vilnis Laizāns vienotā komandā pašu spēkiem devās pārbaudīt trases uzdevumus.

Čempionāta rīkotāji informēja, ka nedaudz vairāk kā stundas laikā no čempionāta atklāšanas brīža, sacensībām bija reģistrējušies un tajās piedalījušies jau ap 200 dalībnieku. Jauni dalībnieki varēja reģistrēties visu čempionāta laiku, tāpēc dalībnieku plūsma pie reģistrācijas telts nerimās. Organizatori bija padomājuši arī par īpašām metodēm, kā izveidot sniega pikas, lai dalībniekiem atvieglotu šo procesu, jo aukstajā laikā tādas izveidot pašiem nebija vienkārši. Čempionāta rīkotāji bija parūpējušies ne tikai par labu mūziku, bet arī par siltu bezmaksas tēju ar kuru varēja sasildīties ikviens – gan dalībnieki, gan līdzjutēji.

Sacensību kulminācija notika pēcpusdienā, plkst. 15:00, kur "Lielās pikošanās" laikā tika sapikoti milzu mērķi, uz kuriem dalībnieki varēja uzrakstīt tās lietas, no kurām viņi vēlas atbrīvoties, kā arī tika sveikti ātrākie un veiklākie pikotāji ar pārsteiguma balvām no Actimel un "Ziemas Parks".

Ziemas parkā izveidota 80 metrus gara un 15 metrus plata slidotava, 50 metrus gara slidošanas taka un 1,1 kilometru garš slēpošanas aplis. Apmeklētāji, kuriem ir savas slidas un slēpes, Ziemas parka slidotavu un slēpošanas apli var izmantot bez maksas. Ir nodrošināta iespēja slēpes un slidas iznomāt, kā arī darbojas kafejnīca. Ziemas parka izveidi Mežaparka Lielajā estrādē organizēja SIA "Rīgas meži", kas ir noslēgusi privātās partnerības līgumu ar SIA "Ziemas parks".

Vairāk fotogrāfiju - Sportiņš.lv


Delfi blogiJa arī Tev ir blogs un Tu vēlies dalīties savā saturā ar "Delfi" lasītājiem, pievieno savu blogu www.delfi.lv/blogi arī Tu!