Ziemas parka "Sniega cilvēks Cinevillā" pārstāvis Zintis Šķipors pastāstīja, ka parks darbosies, kamēr būs ziema un sniegs.

Apmeklētāji ziemas parkā iespējams sastaps arī pašu Sniega cilvēku, jo viņš pieskata un izklaidē ciemiņus.

Nosaukums

"Ziemas parka nosaukumam meklējam kādu tēlu, kas cilvēkiem asociējas ar ziemu, sniegu. Kaut kur izlasīju, ka atkal it kā redzēts sniega cilvēks, un izdomāju, ka tā arī nosauksim parku," atklāj Šķipors.

Dažādās nodarbes

"Katru nedēļu uz ziemas parku brauc arvien vairāk cilvēki. Šobrīd vispieprasītākā aktivitāte ir kameršļūkšana un distanču slēpošana," teic Šķipors.

Distanču slēpošana ir viens no populārākajiem ziemas sporta veidiem. Kinopilsētas teritorijā ir izveidotas un labiekārtotas vairākas slēpošanas trases. Nesteidzīgiem slēpotājiem ir pieejama trase, kura izveidota cauri visai kinopilsētai. Slēpojot pa to, var "noķert divus zaķus" vienlaicīgi, jo ir iespējams izbaudīt ne tikai slēpošanas prieku, bet arī apskatīt labi zināmo latviešu filmu "Rīgas sargi" un "Rūdolfa mantojums" filmēšanas vietas, filmās izmantotās ēkas un dekorācijas. Tas var būt interesanti tiem, kuri kinopilsētā viesojas pirmo reizi.

Slidot gribētāji - gan iesācēji, gan amatieri var doties uz trim plašām slidotavām no dabīgā ledus. Viena no tām ir izveidota slēgtā telpā, un slidotavai nav Latvijā nevienas līdzīgas, savukārt uz kinopilsētas kanāla jeb Daugavas atrodas ziemas parka lielākā slidotava. Tur var izmēģināt savus spēkus arī dažādās stafetēs un atrakcijās. Bet blakus kinofilmas "Rūdolfa mantojums" dekorācijām ir pieejama romantiskā slidotava - visiem, kuri vēlas pavadīt laiku nesteidzīgā un romantiskā gaisotnē. Kas var būt skaistāks par slidošanu divatā?

Jāatzīmē arī tas, ka distanču slēpošana un slidošana ir veselībai ļoti noderīgas aktivitātes svaigā gaisā.

Mazākajiem apmeklētājiem un viņu vecākiem patiks kameršļūkšanas (ragaviņu) kalns. Kopā ar bērniem pavadītais laiks nobraucienu kalnā noteikti būs jautrs un aizraujošs.

Kurš teica, ka futbolu var spēlēt tikai vasarā? Ziemas futbolam un citām sportiskām izklaidēm piemērots ir Sniega cilvēka stadions.

"Ziemas futbols tiek spēlēts pēc līdzīgiem noteikumiem kā klasiskais futbols. Starpība ir tikai tajā, ka spēle notiek pa sniegu," skaidro Šķipors.

Tā varētu būt jautra izklaide kopā ar draugiem.

Brīvdabas pikniks

Ziemas parkā "Sniega cilvēks Cinevillā" viss notiek brīvā dabā, un arī ēšanas prieki nav izņēmums. Silti ēdieni un dzērieni tiek gatavoti uz ugunskura. Kāpēc gan neizmēģināt neparastu ziemas pikniku? Ne jau katru dienu ziemas laikā ēdam ārā.

Aktivitātes svaigā gaisā ziemā var sagādāt daudz prieka. Bet, lai to nesabojātu un diena tiešām būtu izdevusies, pirms uzturēšanās ārā vajadzētu sagādāt piemērotu apģērbu un apavus.