Tomēr TU vari gan! Un - ja katrs (arī Tu), kurš vispār aizdomājas par dabas un vides saudzēšanu, par veselīgu un "zaļu" dzīvesveidu, pamudinās to izdarīt vēl kādu cilvēku - tad Tu vairs nebūsi viens! Pamēģini ieviest savā dzīvē noteikumu: katru dienu kādu labu "zaļu" darbu! Piemēram: šodien Tu vari nopirkt videi draudzīgu veļas mazgājamo līdzekli, rīt - parūpēties, lai plastmasas pudeles nonāk pārstrādes vietā, iemetot tās speciālā konteinerā, parīt - nomainīt savu "ķīmisko" virtuves tīrīšanas līdzekli pret mikrošķiedras audumu un tīru ūdeni! Un rezultātā Tu redzēsi, ka arī Tavs ieguldījums dabas saudzēšanā un veselīgas vides veidošanā ir pietiekami nopietns! Padomā vēl arī par to, ka Tev ir daudz domubiedru un veikli nonāksi pie secinājuma, ka visi kopā mēs varam sasniegt daudz!

Kā lai atšķir, kuras preces ir "zaļas"? Šķiet, ka atliek izlasīt nosaukumus un viss būs skaidrs! Ja nosaukumam pievienots apzīmējums "eko", "bio", "dabisks", "naturāls" - tad prece ir ekoloģiska. Diemžēl bieži vien tas nemaz tā nav, jo nosaukumi "zaļās preces", "dabas produkti", u.tml. tiek izmantoti nepamatoti - vienkārši ar nolūku palielināt preces noietu.

Alternatīva ražotāja piešķirto nosaukumu lasīšanai ir ekoloģiski nekaitīgo preču īpaša marķēšana, kas palīdz pircējam atrast tieši šādas "zaļas" preces. Kā piemēru te var minēt ES ekosertifikātu "ekopuķīti", starptautisko ECOCERT sertifikātu, ar ko parasti marķē kosmētikas un ķermeņa kopšanas līdzekļus, "ziemeļu gulbi" (Nordic Swan), kas ir Skandināvijas valstu (Dānijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Somijas, Islandes) ekoloģisko preču sertifikāts un attiecas kā uz precēm, tā arī pakalpojumiem. Vācijā un visā Eiropā izplatīts un respektējams ir arī vācu "zilais eņģelis", kas ir ekoloģisko preču marķējums videi draudzīgiem ražojumiem un pakalpojumiem Vācijā. 

Lai preces ražotājs saņemtu tiesības izmantot šos un citus eko sertifikātus, tam atbilstoši jākontrolē viss preces ceļš no ražošanas sākuma līdz lietošanas beigām un atkritumu pārstrādei. Ekoloģiskas ir izejvielas, ekoloģiskie apstākļi ražotājrūpnīcā un tās apkārtnē, preces iesaiņojums, atkārtotas tā izmantošanas iespējas, sastāvs, nav kaitīgu vielu un konservantu piedevu, ir kontrolēta ekopreču lietošanas drošība. Preces nekaitīgumu pirms ekosertifikācijas nosaka, veicot speciālu pārbaudi.

Un arī Tu kā patērētājs vari ietekmēt videi draudzīgu preču vairošanos mūsu veikalos, ar katru savu pirkumu balsojot par ekoloģiski marķētām precēm.