Ekspozīcijā skatāmi Rīgas dizaina un mākslas vidusskolas (RDMV) keramikas nodaļas audzēkņu kursadarbi un diplomdarbi. Izstāde sniedz atbildi uz jautājumiem: kā domā topošie dizaineri - keramiķi. Kādi materiāli un tēmas viņus interesē un kāda RDMV keramikas nodaļa ir šodien?

Rīgas dizaina un mākslas vidusskola pārliecinoši izglīto audzēkņus dizaina virzienā, veidojot topošo dizaineru formas, stila un materiāla izjūtu, izpratni par priekšmetu funkciju un estētiskajām kvalitātēm. Keramikas nodaļa vienmēr bijusi atvērta jauniem meklējumiem un eksperimentiem, rosinot radošus sasniegumus un saglabājot augstu profesionalitātes līmeni audzēkņu darbos. RDMV ir mācījušies keramiķi, kuru vārdi izskanējuši Latvijā un pasaulē. Izabella Krolle, Valda Podkalne, Juta Rindina, Ingūna Skuja, Violeta Jātniece, Maira Karstā, Vita Valdmane un daudzi citi. Katrs no šiem māksliniekiem attīstījis savu, individuālu daiļrades rokrakstu un viņu radošais rokraksts atstājis pēdas ne tikai Latvijas, bet arī ārvalstu keramikas mākslas un industrijas attīstībā.

Pēdējos gados mācību process nodaļā orientēts arhitektūras virzienā, programmā ieviešot projektēšanu un studiju uzdevumos akcentējot keramikas iespējas vides organizēšanā, kas ietver interjera detaļas - flīzes, tektoniku, apgleznojumus, kā arī interjera priekšmetu projektēšanu un izgatavošanu. Keramikas priekšmetu izgatavošana jau tradicionāli saistīta ar nodaļas specifiku (ziedu trauki, kašpo, galda klājums u.c.). Nodaļas studenti un pasniedzēji strādā pie jauniem formas risinājumiem arhitektūras vidē - tās ir fasāžu flīzes, ielas segumi, kā arī bruģa elementu formas. Rīgas Dizaina un mākslas vidusskola savā jubilejas izstādē iepazīstina ar jauniem keramikas izstrādājumiem un piemērotākajiem materiāliem - porcelāns, māls un akmensmasa, polistirols, polikarbonāts, organiskais stikls, betons un polimērkeramika.

Izstāde ir ieskats RDMV keramikas nodaļas pēdējo piecu gadu darbībā, piedāvājot apmeklētāju vērtējumam gan laikmetīgus materiālus, gan formas.