Izstādi "Cersaie" apmeklēja arī Latvijas santehnikas ražotājs PAA, kurš labprāt dalās ar portāla "Delfi" lasītājiem ar saviem novērojumiem par jaunākajām dizaina tendencēm vannas istabā.

Vannas istabu dizainā turpina attīstīties tendence paplašināt vannas istabas robežas, apvienojot to ar dzīvojamo telpu vai guļamistabu. Līdz ar to interjerā parādās lieli grāmatu plaukti, gleznas, izteiksmīgi apgaismes ķermeņi, foto rāmīši un citi dekori un aksesuāri. Tiek piedāvātas vannas ar iebūvētiem grāmatu plauktiem, vannu malas izveidotas kā platas virsmas dažādu elementu novietošanai. PAA šo tendenci popularizē jau vairākus gadus, cenšoties vannas istabā radīt estētiski funkcionālu vidi, lai tā būtu vieta, kur relaksēties un atgūt spēkus pēc saspringtas darba dienas.

Joprojām aktuāls ir uzsvars uz dabīgo, naturālo. Interjerā raksturīgi dabīgā koka apdares elementi. Modē nāk dzīvo augu sienas. Dominē pāreja no mākslīgā, nedabiskā, pompozā uz taisnām un skaidrām līnijām un formām.

Krāsu gammā dominē mierīgie krāsu toņi - balti, krēmīgi, bēšīgi, pelēki, smilšu krāsas toņi. Mazinājies izteikti spīdīgais, pārspīlēti zeltainais un sudrabainais tonis. Protams, vienmēr tiks piedāvāti arī izteiksmīgas, košas krāsas vannas istabas dizaini, ļaujot tās īpašniekiem izpaust savu individualitāti. Respektējot klientu vēlmes pēc krāsainas vannas istabas, PAA inženieri ir izstrādājuši unikālu tehnoloģiju, nodrošinot iespēju izgatavot vannu, izlietni, dušas paliktni jebkurā krāsā - tādejādi kļūstot par krāsainās vannas istabas līderi Eiropā.

Lai arī liels akcents tiek likts uz produkcijas dizainu un stilu, kas ļautu plaši izpausties, tomēr pārsvarā visa produkcija tiek izstrādāta ļoti funkcionāla un praktiska lietošanai. Lai padarītu dzīvi vieglāku, tiek piedāvāti inovatīvi produkti, piemēram, spogulī iemontēta radio sistēma vai MP3, kā arī gaismas, temperatūras regulējamības iespējas, automatizēta ūdens padeve utt.

Ir ražotāji, kuri piedāvā savā kolekcijā produkciju, kas liek visiem pasmaidīt, piemēram, vannas istabas interjerā parādās smagnējas formas izstrādājumi ar govs kājām un raibumiem vai vannas kā milzīgas tējas tases. Vesels stends tika atvēlēts Hello Kitty tēmai.

Aktuāli kļuvuši mazās vannas istabas koncepti, piemēram, apvienojot dušu ar komfortablu vannu. Ir pieejamas vannas, kurās nav jāiekāpj, bet tajās var ieiet pa durvīm, kas vienlaikus kalpo kā dušas sieniņas. Arī PAA, izpētot tirgus pieprasījumu, ir izstrādājis mazo vannas istabu koncepciju, piedāvājot kvalitatīvus, praktiska izmēra vannu modeļus, izlietnes, speciāli radījis vannas, kurām paredzēta vieta dušas sieniņu stiprināšanai, lai apvienotu vairākas funkcijas vienā produktā.

Pasaulesvadošie santehnikas ražotāji pārsvarā piedāvā produkciju no Solid Surface materiāla. Izstrādājumi piešķir vannas istabai izsmalcinātu un elitāru izskatu. Materiāls ir ļoti patīkams taustei, izturīgs un higiēnisks. PAA būs vienīgais Latvijas santehnikas ražotājs, kurš 2012.gadā piedāvās vannas istabas sēriju no šī jaunā materiāla. Dizaina autors būs slavenais itāļu arhitekts un dizainers Massimo Farinatti.