Ēdīsim gudri
Lai ēdiens būtu mūsu draugs, ikdienas maltītei būtu jābūt daudzveidīgai - ir jāēd graudaugi, dārzeņi un augļi, gaļa, zivis, olas, jāēd piena produkti un normas robežās jālieto taukvielas un kārumi.

Ēdienreizes un regularitāte
Plānojot ēdienreizes ir būtiski ievērot ēšanas režīmu - ēst vienos un tajos pašos laikos četras līdz sešas reizes dienā. Regulāras maltītes ir būtiskas ikvienam cilvēkam, jo tās pieradina arī regulāri strādāt kuņģa-zarnu traktam. Sadalot ēdienreizes četrās, piecās maltītēs apēstais ēdiena daudzums nav tik liels, kā tas ir gadījumā, ja dienā ir tikai divas ēdienreizes. Ja jau ir sākuši uzkrāties liekie kilogrami, tad regulāras maltītes ir palīgs cīņā ar lieko svaru.

Ķermeņa svars
Normāls ķermeņa svars ir veselības rādītājs. Ja ir nepieciešams samazināt svaru, tad ikdienas kaloriju daudzumam ir jāsastāda 1000 kcal. Būtiski ir izprast, kādus produktus jāēd mazāk, no kādiem jāatsakās vispār. Ja nepieciešams zaudēt svaru - dariet to kopā ar ārstu! Lielisks palīgs svara regulēšanā ir ūdens un nesaldinātas zāļu tējas. Padzerieties, kad vien rodas vēlēšanās. Pirms ēdienreizēm izdzeriet glāzi siltas tējas. Gatavojiet ingvera dzērienu no pāris ingvera šķēlītēm un kādas citrona ripiņas!

Ēdiena pagatavošanas veids un sastāvs
Plānojot savas maltītes ieteicams gatavot tās pašiem un pārliecināties par pārtikas produktu sastāvu. Nereti gluži nekaitīga desas šķēle būs pilna ar dažādiem konservantiem, taukiem un citām organismam nevajadzīgām vielām.

Gatavojot izmantojiet tādus gatavošanas veidus kā ātrā cepšana vok pannā, gatavošana tvaicējot, cepot cepeškrāsnī , jo šādi gatavotam ēdienam nav nepieciešams gatavošanas laikā pievienot lielus eļļas daudzumus. Tas ir būtiski pacientiem ar lieku ķermeņa masu.
Absolūtiem saldumu mīļiem varu vien ieteikt - kustieties! Ja apēsto bulciņu neizkustināsiet, tad tā ātri vien pārvērtīsies liekajos kilogramos.

Ēst gatavošana ir māksla, ir vajadzīga radoša pieeja un drosme!