Sastāvdaļas:

mīklai:

  • 125 g sviesta, istabas temperatūrā
  • 1 tējk. cukura
  • 125 ml skāba krējuma
  • šķipsniņa sāls
  • 250 g miltu

pildījumam:

  • 260 g spinātu
  • 250 g rikotas siera
  • 8 bazilika lapiņas, smalki sakapātas
  • 3 olas

Pagatavošana:

  1. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.
  2. Gatavo mīklu. Sajauc sviestu ar cukuru un krējumu, pievieno sāli un tad iesijā miltus. Visu kārtīgi izmaisi ar rokām kādas 10 minūtes, ar mikseri - kādas 5-7 minūtes, līdz mīkla ir elastīga. Liec ledusskapī uz 2 stundām.
  3. Liec tvaicēties spinātus un vārīties olas. Kad spināti gatavi, izņem ārā, atdzesē. Nolobi olas un arī ļauj tām nedaudz atdzist.
  4. Sakarsē krāsni 190 grādus karstu. Izklāj pannu ar cepamo papīru.
  5. Izrullē ļoti plānu mīklu tā, lai veidojas taisnstūra forma, ar platāko malu tuvāk sev. Visu mīklu nosmērē ar izkausētu sviestu, rikotas sieru un pārkaisi ar bazilika lapiņām. Pārklāj ar spinātiem un rupji sadalītām olām. Pildījumu klāj uz visas mīklas, izņemot tālāko malu, atstājot 2 cm brīvus.
  6. Sarullē, iecel pannā un nosmērē ar izkausētu sviestu.
  7. Liec cepties krāsns vidējā nodalījumā augšas un apakšas režīmā uz 30 minūtēm. Ņem ārā un ļauj padzist 10 minūtes. Pasniedz.

Vēl citas receptes gardiem un izmēģināšanas vērtiem ēdieniem, kā arī padomi un gardēžu ceļojumu apraksti - portālā ČetrasSezonas.lv