Lai veicinātu veselīgu dzīvesveidu un aicinātu pilsētas biroju darbiniekus pusdienu pauzēs baudīt pastaigas un maltīti svaigā gaisā, ikviens aicināts piedalīties improvizētajā vasaras pilsētas piknikā 20. jūnijā plkst. 12.30 Rīgas centrā, Vērmanes parkā, līdzi ņemot savu azaida sainīti. Pasākumā būs pieejami arī 250 īpašie minipusdienu komplektiņi, kuros ietilpst dubultā sviestmaize, ābols un dabīgais minerālūdens "Borjomi". Plānots, ka tas būs šīs vasaras lielākais pikniks Baltijā.

Palēnām gan parādās tendence pievērst lielāku vērību uzturam, arvien vairāk biroja darbinieku (īpaši sievietes) uz darbu ņem līdzi mājās gatavoto ēdienu, arī virtuvītes esamība darba vietās vairs netiek uzskatīta par ko ekskluzīvu, bet pašsaprotamu. Tomēr joprojām daudz cilvēku pusdienu pauzi neizmanto tam paredzētajam nolūkam - lai nesteidzīgi, nedomājot par darbu, baudītu veselīgu maltīti un lai nedaudz izkustētos.  Vasara ir īstais brīdis, lai mainītu darba dienu maltīšu paradumus, un, gluži kā ierasts daudzās citās Eiropas pilsētās, pusdienas baudītu svaigā gaisā un atlikušajā laikā veiktu nesteidzīgu pastaigu.

Visi aicināti piedalīties arī lustīgā kopīgās izvingrošanās pasākumā, savukārt tiem, kas vairāk vēlēsies trenēt prātu, patiks dažādi konkursi.

Pasākumu vadīs atraktīvais Māris Grigalis, bet dzīvo mūziku nodrošinās roka un popa grupa "911".