Sevišķi saudzējoši dārzeņus var grilēt, ietītus alumīnija folijā. Tādējādi var saglabāt vērtīgos vitamīnus un dārzeņa sulīgumu, kā arī izvairīties no dārzeņu piedegšanas un dūmiem, sulai pilot liesmās.

Garšaugu marinādes grila dārzeņiem piešķirs vēl papildus interesantas garšas nianses. Šim nolūkam pietiek, ja dārzeņus apmēram stundu pirms cepšanas apziež ar marinādi.

Eļļa, vīns vai alus marinādes pamatā, kā arī citas piedevas - garšaugi, garšvielas, sinepes, etiķis vai arī augļu sulas padara grila dārzeņus pikantākus. Kukurūzas vālītes, alumīnija folijā ietīti kartupeļi, tomāti, sīpoli vai ķiploki papildina šo vitamīniem bagāto mielastu.

Un desertā - grilēti banāni, āboli vai ananāsu šķēlītes.