Sastāvdaļas:

  • 1 vesela vista

Marinādei:

  • ½ citrona sula
  • ½ apelsīna sula
  • 1 liela ķiploka daiva, izspiesta caur ķiplokspiedi
  • jūras sāls
  • svaigi malti melnie pipari

Mērcei:

  • 3 apelsīnu sula
  • ½ citrona sula
  • 2 tējk. Vusteras mērces
  • ½ tējk. Tabasko mērces
  • ½ kanēļa standziņas
  • 1 tējk. timiāna lapiņu
  • 2 ēd.k. medus

Pagatavošana:

  1. Sadali vistu mazākos gabalos un no katra gabala nogriez pēc iespējas daudz gaļas vienāda lieluma gabalos. Kaulus nekādā gadījumā nemet ārā, bet pagatavo buljonu.
  2. Katru lielo vistas gabalu sadali šašlika lieluma gabalos. Liec lielākā bļodā un samaisi ar marinādes sastāvdaļām, lai viss pārklājas. Noliec malā uz 30 minūtēm, kamēr gatavo mērci un kurini grilu.
  3. Pagatavo mērci. Katliņā liec visas mērces sastāvdaļas, izņemot medu. Vāri uz lielas uguns, līdz mērce samazinās uz pusi. Īsi pirms beigām pievieno medu un turpini vārīt, līdz mērce sabiezējusi, kādas 2 minūtes. Noņem no uguns.
  4. Uz iesmiem liec gabaliņus - pamīšus gabalus no filejas un no treknākajām daļām. Grilē vidēji augstā temperatūrā un katrā iesma apriešanas reizē pārsmērē ar sagatavoto mērci. Grilē, līdz gaļa gatava, apmēram 10 minūtes. Ja mērce paliek pāri, tad to uzliec uz uguns, ļauj, lai tā pavārās 2 minūtes, un pārlej pāri vistas gabaliem.
  5. Mērce jāvāra, jo, smērējot vistu ar mērci, tu otiņu, kuru liec arī uz jēlas vistas gaļas, liec mērcē. Lai nogalinātu jebkādus jēlas vistas mikrobus, to labāk uzvārīt.
Labu apetīti!