Izvēloties ogles, jāpievērš uzmanību tam, vai pērkam kokogles vai kokogļu briketes. Bieži pircējs nepievērš uzmanību šai būtiskajai atšķirībai.

Kokogļu brikešu priekšrocība ir lielais blīvums, kas nodrošina degšanas ilgumu četras līdz piecas stundas.

Parasto kokogļu degšanas ilgums ir tikai viena līdz divas stundas.

Briketēto kokogļu cena ir augstāka par parasto kokogļu cenu, bet, lai iegūtu tādu pašu efektivitāti, nepieciešams aptuveni trīs reizes mazāks daudzums.

Būtiska kokogļu brikešu priekšrocība ir to tīrība - tās nerada lielus putekļus. Kokogļu briketes izmanto arī vairākkārtīgi.

Pēc gaļas cepšanas var nodzēst briketes ar ūdeni. Saulē un vējā tās kļūst sausas un nākošajā grilēšanas reizē atkal ir gatavas lietošanai.