Pastāv viedoklis, ka laulību līgums ir pirmais solis šķiršanās virzienā un neuzticēšanās zīme, kas bojā savstarpējās attiecības. Bet ko darīt, ja saprotat, ka laulības līguma noslēgšana var dot Jums sirdsmieru un drošību par nākotni? Kā panākt, lai partneris Jūsu piedāvājumu uztvertu lietišķi un ar sapratni, nevis mocītos šaubās par Jūsu patiesumu vai kristu izmisumā par Jūsu neticību ilgtspējīgai laulībai?

Pirmkārt, lielākā problēma slēpjas šī jēdziena interpretācijā. Laulību līgumus nevajadzētu uzreiz uztvert kā neuzticēšanos vai aizdomīgumu par otru cilvēku. Šie līgumi ir kā papildus drošība dažādiem dzīves gadījumiem un darbojas pēc principa "neviens jau nevar zināt, kas var notikt". Laulību līgumu mērķis nav tikai sakārtot mantas dalīšanas procesu šķiršanās gadījumā; šie līgumi paredz arī citu ar naudu un īpašumiem saistītu lietu oficiālu sakārtošanu laulībā. Tā ir sava veida "laulības apdrošināšana", kas, atkarībā pēc vienošanās, abiem cilvēkiem nodrošina "atlīdzību nelaimes gadījumā".

Otrkārt, ja padomā loģiski, laulību līguma piedāvājumam nevajadzētu nevienu aizvainot, jo vai tad, piemēram, mašīnas apdrošināšana nozīmē to, ka Jūs paredzat iekļūt nelaimes gadījumā? Vai tāda darba līguma parakstīšana, kurā ir iekļauts punkts par organizācijas īpašuma neaizskaramību, uzreiz nozīmē, ka Jūs grasāties kaut ko nozagt vai sabojāt? Vai parakstot līgumu, kurš paredz to, kas notiek ar naudu, ja divi cilvēki kaut kad nākotnē kādu iemeslu dēļ vairs nedzīvo kopā, cilvēks automātiski pārvelk svītru laimīgai laulībai?

Un treškārt - laulību līgums katram no partneriem ir arī kā patstāvības apliecinājums. Cilvēki apprecoties taču nenodod sevi otram verdzībā, bet gan paliek patstāvīgas, tikai nu jau kopā dzīvojošas personības, kuras savu ģimeni būvē uz kopīgi liktiem pamatiem. Jebkurā gadījumā visa manta un finanses, kas katram ar līgumu ir noteiktas kā atsevišķas, galu galā   pilnībā vai daļēji (kā kuram līgumā noteikts) nonāk pie kopējiem bērniem. Tādēļ mēs iesakām laulību līgumu uztvert kā vienkāršu formalitāti, kas, tāpat kā jebkurš cits līgums, sakārto laulāto attiecību finansiālo pusi un nekādā gadījumā neizslēdz partneru kopdzīves citas sfēras -  mīlestību, draudzību, uzticību un laimi.

Saruna par laulības līgumu noteikti nebūs vienkārša patērzēšana par šo un to, tā drīzāk var izvērsties par vienu no nopietnākajām sarunām jūsu kopdzīvē, tāpēc vajadzētu pirms tam partneri emocionāli sagatavot. Lai sāktu sarunu, varat runāt par to, ko Jums nozīmē nauda, kāda ir Jūsu attieksme pret finansiālajiem jautājumiem laulībā kopumā. Neaizmirstiet atgādināt partnerim, cik ļoti Jūs viņu mīlat un vēlaties, lai laulība būtu izdevusies, un, ka laulību līgums ir viens no veidiem, kā būt drošiem par savu nākotni. Atzīstiet, ka esat daudz par to domājis un laulību līgumu uztverat kā pozitīvu aspektu jūsu kopdzīvē. Laulības līguma slēgšanas iespējamību vajadzētu izrunāt atklātā un godīgā veidā. Izstāstiet otram cilvēkam, kāpēc Jūs vēlaties noslēgt laulību līgumu un ko tas jums abiem var dot, uzsveriet pozitīvās puses, kā arī paskaidrojiet, kāpēc Jūs uzskatāt, ka šis solis ir svarīgs jūsu savienībai. Atklāta izrunāšanās vienmēr ir labāka par neskaidru mājienu došanu, un argumentēts viedoklis var likt otrai pusītei pārdomāt šādu iespēju.