"Dobeles dzirnavnieks" sācis ražot jaunus makaronus jeb pastu no cieto kviešu miltiem, kurus var atpazīt pēc koši zaļā iepakojuma. Īpašs jaunums ir cieto kviešu miltu izmantošana rūpnieciskajā makaronu ražošanā, kas līdz šim Latvijā nav ticis darīts. Šie makaroni gatavoti pēc klasiskas itāļu receptūras, kas izstrādāta, piedaloties pašmāju tehnologiem pieredzējušu itāļu tehnologu virsvadībā.

Latvijas uzņēmuma panākumi ir nevis veiksme vai vienkārša apstākļu sakritība, bet gan mērķtiecīga darba rezultāts. "Pēdējos gados esam daudz investējuši ražošanas modernizēšanā un paplašināšanā. Nozīmīgākās investīcijas ir jaunās, modernās dzirnavas, ko uzstādījām 2011. gadā. Šogad atklājām jauno makaronu ražotni - vienīgo industriālo makaronu ražotni Latvijā. Tāpat pabeidzām darbu pie jaunas beztaras miltu glabātuves izveides. Ir uzlabotas graudu pieņemšanas līnijas un uzcelta jauna kalte. Nākamais lielais projekts ir spageti ražotne, ko plānots nodot ekspluatācijā nākamgad," paveikto un plānoto darbu sarakstu iezīmē a/s "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils.

Jāatzīmē, ka a/s "Dobeles dzirnavnieks" konkursā "Eksporta un inovācijas balva 2012" pretendē uz balvām divās kategorijās - "Eksportspējīgākais komersants" un "Importa aizstājējprodukts".

"Kategorijā "Eksportspējīgākais komersants" startējam jau otro gadu. Esam izvirzījuši mērķi paplašināties eksporta tirgos, kas pēdējos gados veiksmīgi tiek darīts. Rezultāti ir ļoti labi - tie dod iespēju un pārliecību piedalīties šajā konkursā. Savukārt kategorijai "Importa aizstājējprodukts" pieteicāmies ar šā gada jaunumu gan uzņēmuma, gan visas Latvijas mērogā - Dobelē ražotiem makaroniem, kas top mūsu jaunajā lieljaudas makaronu ražotnē, kuru atklājām pavasarī. Ar šo produkciju ceram aizstāt Itālijas un citu valstu importa produktus," skaidro K.Amsils, piebilstot, ka tādi konkursi kā "Eksporta un inovācijas balva" mobilizē un ļauj vērtējoši paskatīties uz sevi no malas.

Raksts tapis sadarbībā ar LIAA meistarklasi biznesā.