"Aloja Starkelsen" piedāvā plaša patēriņa produktus, no kuriem galvenie ir kartupeļu ciete, bioloģiskā kartupeļu ciete, dažādi sausie ķīseļi un jaunākais produkts - "Alojas želejas", kuras īpaši piemērotas bērniem, jo satur gandrīz visas cilvēka organismam nepieciešamās aminoskābes, turklāt to ražošanā netiek izmantotas sintētiskas krāsvielas.

"Pēdējos pāris gados "Aloja Starkelsen" ir dubultojusi plaša patēriņa produktu ražošanas apjomus, gadā saražojot vairāk nekā 10 miljonu vienību un lielāko daļu produkcijas pārdodot eksporta tirgos," norāda SIA "Aloja Starkelsen" ģenerāldirektors Jānis Garančs.

Uzņēmuma ražotā produkcija labi pazīstama ne tikai pašmāju tirgū, bet arī Lietuvā, Igaunijā, Zviedrijā, Somijā, Dānijā, Nīderlandē, Baltkrievijā, Francijā, ASV un Uzbekistānā. SIA "Aloja Starkelsen" vadītājs uzskata, ka panākumus eksporta tirgos nodrošinājušas pēdējos gados veiktās investīcijas produktu ražošanā un attīstībā. Kopš 2008.gada uzņēmums ražo bioloģisko kartupeļu cieti no bioloģiski audzētiem kartupeļiem. Saražotās bioloģiskās cietes apjomi ik gadu ir auguši, un pašlaik uzņēmums jau kļuvis par otro lielāko bioloģiskās kartupeļu cietes ražotāju pasaulē.

Arī turpmāk uzņēmums plāno attīstīt jaunas produktu līnijas un paplašināt realizācijas tirgus, kā arī turpināt darbu pie kartupeļu cietes ražošanas procesa efektivitātes uzlabošanas. Tomēr vislielākās aktivitātes plānotas, attīstot "Aloja Starkelsen" mātes uzņēmuma "Lyckeby Culinar" sniegto pakalpojumu izplatību visās trīs Baltijas valstīs. Šī uzņēmuma pieredze un zināšanas jauno produktu izstrādes jomā palīdzējušas daudziem pārtikas ražotājiem gan Latvijā, gan citās valstīs radīt ļoti veiksmīgus un plašu popularitāti ieguvušus pārtikas produktus.

Konkursā "Eksporta un inovācijas balva" uzņēmums "Aloja Starkelsen" ierindojies starp eksportspējīgākajiem mazajiem komersantiem: "Vēlamies dalīties savā veiksmes stāstā, lai iedvesmotu arī citus Latvijas pārtikas ražotājus attīstīties eksporta virzienā," skaidrojot dalību konkursā, norāda ģenerāldirektors J.Garančs.

Raksts tapis sadarbībā ar LIAA meistarklase biznesā.