"Ļoti daudzi interesenti jau ir izrādījuši interesi par dēļu iegādi no "Rīgas mežiem", lai gan mēs vēl neesam veikuši nekādas mārketinga aktivitātes, popularizējot saražoto produkciju," sacīja Tauriņš.

Viņš norādīja, ka tostarp liela interese par dēļu iegādi vērojama no ārzemju kompānijām.

Tauriņš pauda pārliecību, ka, ņemot vērā rūpnīcas celtniecības pozitīvo gaitu un pašlaik izrādīto interesi par produkciju, ko uzņēmums plāno ražot, "Rīgas mežu" kokapstrādes rūpnīcas projekts būs veiksmīgs. "Šis projekts mums ļauj kāpināt produkcijas pievienoto vērtību, pārdodot sausus, ēvelētus dēļus, ko var izmantot daudzās nozarēs, piemēram, mēbeļu ražošanā, nevis baļķus, kas nāk uzreiz no meža," teica Tauriņš.

Jau vēstīts, ka "Rīgas mežu" iecerētā kokapstrādes rūpnīca katru gadu papildus varētu radīt viena miljona latu peļņu un ieguldījumi tās būvniecībā varētu atmaksāties divarpus vai triju gadu laikā. Paredzēts, ka ražotne tiks izbūvēta līdz šā gada beigām. Kokapstrādes kompleksa jauda plānota 50 tūkstošu kubikmetru apaļkoksnes pārstrādei gadā, ļaujot saražot apmēram 25 tūkstošus kubikmetru žāvētu un ēvelētu zāģmateriālu, kuru pārdošanas cenas būtiski pārsniedz zāģbaļķu realizācijas ienākumus.

"Rīgas meži" ir dibināti 2008.gada janvārī. Uzņēmums pilnībā pieder Rīgas domei, un tā pamatkapitāls ir 70,99 miljoni latu. 2011.gadā "Rīgas meži" strādāja ar 2,861 miljona latu apgrozījumu, kas ir par 5,6% mazāk nekā 2010.gadā, un 226,1 tūkstoša latu zaudējumiem pretēji peļņai gadu iepriekš, liecina "Lursoft" datubāzē publicētais uzņēmuma gada pārskats.