Pasaulē ir vairāki dzintaru veidi, kas atšķiras pēc to rašanās laika. Vizuāli tos var atšķirt pēc krāsas, izcelsmes vietas, savukārt, veicot padziļinātus pētījumus, noskaidrots, ka atsķiras arī šo dzintaru īpašības. Baltijas reģiona dzintars ir aptuveni 40 miljonu gadu vecs, tam piemīt dziednieciskas īpašības, tas nesatur smago metālu sāļus un tādēļ ir izmantojams kosmētikā, tekstilražošanā un medicīnā, informē uzņēmuma pārstāvji.

”Izstrādājot "Stenders" Dzintara līnijas produktus, ņēmām vērā ne tikai šī Ziemeļu dārgakmeņa labās īpašības, bet arī vēsturisko un emocionālo saikni, kas saista mūsu sabiedrību un Baltijas jūras valstis. Esmu pārliecināts, ka gandrīz visās ģimenēs ir atrodamas dzintara rotas lietas, kamēr Ķīnā un citās austrumu zemēs par to neko nezina. Mēs izvēlējāmies dzintaru kā Baltiju un Ziemeļu valstis raksturojošu dārgakmeni. Ja mums jāizskaidro, kas ir Baltijai raksturīgs, tad viens no tiem ir dzintars. Arī kosmētika, kas nāk no Baltijas, Ziemeļeiropas - tagad satur dzintaru. Austrumu zemēs ir ļoti svarīgi, ka produktu sastāvā ir kas raksturīgs izcelsmes vietai," skaidro vadītājs Jānis Bērziņš.

Pirmie "Stenders" produkti, kuru sastāvā iekļauts smalcināts dzintars ir Dzintara skrubis, ziepes, dušas želeja un burbuļbumba. Tie visi ir mazgāšanās un ādas attīrīšanas produkti un dzintara klātbūtnē ūdens tiek pastiprināti mīkstināts, āda tiek aktīvāk attīrīta un rezultātā ir gludāka.

”Dzintars ir porains, uz to skatoties rodas sajūta, ka tajā ir burbuļi. Līdz ar Dzintara produktu ražošanu, mūsu laboratorijas eksperti devās pie Spānijas kolēģiem Barselonā apgūt īpašo burbuļu radīšanas tehniku. Tā ir īpaša tehnoloģija, kas rada porainu struktūru - mazus burbulīšus un vislabāk ataino dzintara struktūru. Nākamreiz ieskatoties mūsu Dzintara dušas želejā, ceru, ka novērtēsiet šo tehnoloģisko sasniegumu," aicina Bērziņš.

Līdz šim Austrumu valstis Baltijas dabai raksturīgas izejvielas novērtējuši ar lielu interesi. Vislielākā piekrišana ir dzērveņu, kumelīšu, kliņģerīšu, liepziedu, medus un kazas piena produktiem. ”Ķīnas iedzīvotāji ir ļoti ieinteresēti un vēlas vairāk zināt par šiem produktiem, tādēļ mēs esam sākuši arī gatavot dažādus izskaidrojošus materiālus, par to, kas ir Baltijas un Ziemeļu valstu dabas izejvielas un to iedarbība kosmētikas jomā," stāsta Bērziņš.

Jaunos Dzintara līnijas produktus, kā arī citus STENDERS produktus var iegādāties ne tikai Latvijā, bet arī vēl 19 pasaules valstīs - Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Somijā, Norvēģijā, Austrijā, Vācijā, Krievijā, Baltkrievijā, Gruzijā, Kazahstānā, Kirgiztānā, Ukrainā, Slovēnijā, Ungārijā, Polijā, Japānā, Ķīnā, Saudi Arābijā.