Jānis Kalniņš ir Ugāles luterāņu draudzes mācītājs un ērģeļu darbnīcas īpašnieks. Runājot par ērģeļu izgatavošanu, nevar izvairīties to tomēr saukt arī par biznesu. Retu un specifisku biznesu, kam Latvijā ir ļoti mazs tirgus. Pasūtījumi tiek meklēti ārzemēs, kur ir ļoti liela konkurence. Tāpēc Ugāles darbnīcā restaurē galvenokārt klavieres, leijierkastes un harmonijas. Šobrīd nu jau trīs gadus restaurācijā atrodas tikai vienas - Bauskas luterāņu baznīcas ērģeles. Ilgā restaurācijas laika iemesls ir līdzekļu trūkums. Izmaksas patiešām mēdz būt lielas un ne visas draudzes tās var laicīgi segt. Līdzīgi ir ar Bauskas baznīcas ērģelēm.

Šobrīd Ugāles ērģeļu darbnīcas ražojumu galvenie pasūtītāji ir Zviedrijā, Somijā un Norvēģijā. Ugālē būvētie instrumenti skan arī Lietuvā, Francijā un Itālijā. Arī Ventspils Livonijas ordeņa pilī atrodas Jāņa Kalniņa un viņa komandas būvētās ērģeles un leijerkaste.

Jānis Kalniņš savu arodu ir apguvis pie Rīgas Doma baznīcas ērģeļmeistara Gunāra Dālmaņa. Ugāles darbnīca šovasar nosvinēja savas pastāvēšanas divdesmit gadu jubileju. Kopā ar viņu jau vairāk nekā desmit gadus strādā galdnieki Sandris, Jānis, Aleksandrs un metālmeistars Ivo. Visi izcili sava amata meistari. Jaunajām ērģelēm absolūti viss - korpuss, plēšas, vējlādes, stabules un pārējās detaļas - tiek izgatavotas ar rokām, izmantojot vienkāršas, uz vietas tapušas palīgierīces. Ērģeļu detaļas top darbnīcā, bet montētas tās tiek pasūtījuma vietā.

Pievienotās fotogrāfijas, kurās redzamas jau samontētas ērģeles, ir no Jāņa Kalniņa personīgā arhīva.