TOP 9 vingrinājumi nogurušām acīm - neatkarīgi no vietas un brīvā laika:

1. Ar atvērtām acīm uzzīmē debesīs astotnieku - vertikāli, horizontāli un diagonāles virzienā. Atkārto šo vingrinājumu 5-7 reizes uz katru pusi.

2. Atslābinies un aizver acis ciet. Virzi acu zīlītes no vienas puses uz otru - pa labi, pa kreisi. Dari to lēnām līdz 10 reizēm uz katru pusi. Šī acu zīlīšu "šaudīšana" ir vēlama labas redzes saglabāšanai.

3. Aizspied acis ciet, cik stipri vien iespējams. Pēc pāris sekundēm atver acis plaši vaļā kā lielu brīnumu ieraugot. Un tā 10 reizes. Šis vingrinājums uzlabo (trenē) ādas tonusu un asinsriti.

4. Aizver acis ciet un ar vieglām apļveida kustībām ar pirkstu spilventiņiem pamasē adu zem acīm, tad plakstiņus. Šo vingrinājumu novērtēs ļaudis, kuri lielāko dienas laiku pavada pie datoriem. Tas palīdzēs atslābinās acis un saglabāt labu redzi.

5. Ja tavas acis jūtas nogurušas, tad lieliski līdzēs acu zīlīšu virzīšana pulksteņrādītāja virzienā, tad pretējā. Kad ir riņķots 10 reizes uz katru pusi, aizver acis un kādu minūti atpūties. Tu būsi pārsteigta par to, kur pazudis nogurums un plakstiņu smaguma sajūta.

6. Izstiep labās rokas rādītājpirkstu acu augstumā 25-30 centimetru attālumā no sejas. Koncentrē uzmanību uz pirkstu un tad lēnām virzi pirkstu pie deguna, nezaudējot to no sava redzespunkta.

7. Izstiep labās rokas rādītājpirkstu acu augstumā 25-30 centimetru attālumā no acīm (gluži kā iepriekšējā vingrinājumā). 3-5 sekundes koncentrē uzmanību uz pirkstu. Tad ar kreiso roku aizsedz vienu aci un turpini vērot pirkstu ar vienu aci 3-5 sekundes. Tad to pašu, aizsedzot otru aci. Atkārto šo vingrinājumu 8-10 reizes.

8. Pieej pie loga un vērīgi aplūko apkārtni. Lai vieglāk - uzzīmē uz stikla nelielu apli caur kuru lūkoties tālumā, cenšoties saskatīt pat mazākās nianses.

9. Uzliec plaukstas uz cieši aizvērtām acīm. Atpūties šādi kādu minūti, un tad noņem plaukstas un atver acis. Šis vingrinājums ļaus acīm atpūsties. Labākam rezultātam atkārto to 3-5 reizes.