Procedūru, kurā tiek ar skrubi noņemtas atmirušās šūnu daļiņas, sauc par pīlingu. Skrubji sastāv no pamata - krēms, gēls, kosmētiskie māli, kā arī no dabīgām vai mākslīgām abrazīvām daļiņām. Dabīgās abrazīvās daļiņas ir minerālu daļas, sasmalcināti aprikozes kauliņi un grieķu riekstu čaumala. Sintētiskās abrazīvās daļas ir mikroskopiskas plastikāta bumbiņas. Tomēr, speciālisti iesaka skrubjus ar sintētiskām daļiņām, jo šīm bumbiņām ir ideāli apaļa forma, bet sasmalcinātiem kauliņiem un miziņām var būt asas malas, kuras var traumēt ādu. Kad jūs uzliekat uz ādas skrubi un viegli to masējiet, abrazīvās daļiņas noņem plānu ādas virsējo slāni, kurš sastāv no atmirušām šūnām.

Atkarībā no atmirušo šūnu noņemšanas, ādā veidojas jaunās šūnas, kuras seju padara mīkstāku un gludāku, samazinot poras, atjaunojot un uzlabojot sejas krāsu. Pirms skrubja lietošanas der nomazgāt ādu ar parastu attīrošu līdzekli, bet pēc skrubja lietošanas obligāti jālieto mitrinošs krēms. Var lietot arī barojošu vai nomierinošu masku.

Ja procedūru veicāt pareizi, pieskaroties ādai jutīsiet tās mīkstumu un zīdaino efektu. Tomēr, ja jūs pārcentāties, āda var sūrstēt. Tā var gadīties arī, ja skrubis nav jums piemērots. Nekādā gadījumā nelietojiet skrubi katru dienu. Sausai un normālai ādai pietiek lietot vienu reizi nedēļā, ja jums ir taukaina vai jaukta āda, procedūru var veikt divas vai trīs reizes nedēļā. Arī taukainai ādai pārlieku bieža skrubja lietošana kaitēs. Ja jūsu āda ir sausa vai jutīga, labāk atteikties no skrubja lietošanas. Ādas attīrīšanai noderēs maska, kura izskatās pēc gēla, izžūstot tā rada uz sejas plānu plēvi, kuru uzmanīgi noņemot, jūs atbrīvosiet ādu no atmirušajām šūnām.

Skrubi var lietot ne tikai sejas ādas attīrīšanai, bet visam ķermenim. Skrubji ķermenim tiek lietoti uzreiz pēc dušas uz mitras ādas. Ja lietojas skrubi pirms iesauļošanās krēma, iedegums būs vienmērīgāks, bet pirms epilācijas - jūs izvairīsieties no ieaugušo matiņu problēmas.