Par tautas medicīnas metodēm stāsta ārste homeopāte Baiba Tereško un ārsts fitoterapeits Artūrs Tereško.


Esi stiprs!
Svarīgi ir dzīvot tā, lai organisms būtu spēcīgs - nepārpūlēties, nepārsalt, nestresot, neciest badu un saglabāt optimismu. Ja nu gadās saslimt, nevajag krist izmisumā - neliela saaukstēšanās ar temperatūru un iesnām lieliski trenē imunitāti pirms smagās gripas. Ir novērots, ka tie cilvēki, kuri rudenī vai ziemas sākumā pārcietuši saaukstēšanās izpausmes, vēlāk ar gripu nemaz nesaslimst.

Sasildies!
Parādoties slimības simptomiem, kas izpaužas ar temperatūras paaugstināšanos, salšanas sajūtu, ir jāsasildās - var siltā vannā vai pirtī. Te īstā vieta ir aromterapijai ar ārstniecības augu saišķīšiem, ēteriskām eļļām un smaržīgo sāli.

Veseļojies!
Kad slimība ir "plaukumā", karsēties vairs nedrīkst, tad ir mierīgi jāpaguļ, silti sasedzoties. Slimības laikā nevajag ēst, ja negribas, piepūlēt acis un prātu. Vēlams lietot daudz šķidruma - ārstniecības augu tējas, sulas, vienkārši ūdeni, īpaši, ja notiek svīšana, jādzer arī tad, ja negribas. Ieteicamās ārstniecības augu tējas ir tās, kas nomāc vīrusu un mikrobu vairošanos - salvijas laksti, kliņģerītes ziedi, Islandes ķērpis, eikalipta lapas un laura lapas.

Apmēram trešajā slimības dienā ir jāpanāk, lai organisms svīst. Palīdzēt var  liepziedu, vīgriežu ziedu un aveņu lapu tēja.

Kad organisms ir ceļā uz atveseļošanos, tas pastiprināti ir jābagātina ar vitamīniem un mikroelementiem, tad noder mežrozīšu izvilkums termosā, pīlādža ogas un ceļmallapas. Ja ir stiprs klepus, jāpievieno gaiļbiksīša ziedi, ja galvassāpes - noderēs asinszāle, bet pret sliktu dūšu - pelašķis.

Konsultējies ar ārstu!
Sarežģītākos gadījumos labāko ārstēšanās līdzekli ieteiks ārsts. Ja it kā saaukstēšanās norit vienlaicīgi ar sāpēm vēderā vai krūtīs, speciālista palīdzība jāmeklē nekavējoties.

Homeopātija un tautas līdzekļi nav viens un tas pats!
Homeopātija nav tikai "tēju lieta". Tajā nevar vadīties pēc citu cilvēku ieteikumiem un lietot to, kas viņiem ir palīdzējis, jo katrs indivīds ir savādāks, un katram ir savs preparāts. Ja nav izvēlēts pareizais līdzeklis, tad cilvēkam var palikt vēl sliktāk. Nedrīkst lietot preparātus, nenovērtējot konkrētā cilvēka slimības simptomu izpausmes. Ja persona vēlas ārstēties, izmantojot homeopātisko ārstēšanās metodi, tad noteikti vajag uzklausīt ārsta padomus. Īsto preparātu noteikt var tikai ārsts!

Pēc sarunas un izmeklējumiem speciālists atradīs vienīgo pareizo līdzekli, kas novērsīs ne tikai simptomus, bet arī palīdzēs organismam uzveikt slimību un palikt stiprākam kā iepriekš. Klasiskajā homeopātijā nav līdzekļu pret gripu, iesnām un galvassāpēm. Homeopātiskie preparāti ar ļoti mazām minerālu, augu un dzīvnieku izcelsmes izejvielām, kā ar zelta atslēdziņu, atslēdz durvis, kur cilvēka organismā glabājas pašregulācijas un aizsardzības spēki, kas īsā laikā un ļoti efektīvi atjauno līdzsvaru un ļauj tam darboties pēc dabas likumiem. Tā ir iespēja atbrīvoties no akūtām un hroniskām slimībām, atjaunot veselību visos līmeņos - mentālajā, emocionālajā un fiziskajā. Pieaugušos var ārstēt ar homeopātiju līdz sirmam vecumam, bet bērnus no dzimšanas.