Par to, kā sagaidīt pavasari labā formā un nepieņemties svarā ziemas periodā stāsta ārste, veselīga dzīvesveida kluba "Figūras draugi" uztura speciāliste Inga Pūce:

Dārzeņu patēriņš
Visu gadu uzturā ir jālieto dārzeņi. Ziemas mēnešos svaigo dārzeņu klāsts nav tik daudzveidīgs kā vasarā, un tie nav tik kvalitatīvi, tāpēc šis ir piemērots laiks, lai savā ēdienkartē iekļautu dažādus sakņaugus.

Šķidruma lietošana
Ūdens patēriņš organismam ir ļoti svarīgs. Tā ir viena no būtiskākajām lietām, kas ir nepieciešama cilvēkam ikdienā. Tā kā ziemā saules enerģiju saņemam maz, to papildus ir iespējams iegūt no ūdens. To varam izvēlēties dzert tādu, kāds vislabāk garšo - aukstu, siltu, ar medu vai citronu.    

Pozitīvs noskaņojums
Ziemas periodā daudz laika pavadām mājās, tāpēc sanāk biežāk virināt ledusskapja durvis. Dažkārt gadās, ka uznāk depresīvs garastāvoklis un ir skumji, un, lai to kliedētu, ķeramies klāt pie ēšanas. Ja tomēr neizdodas atrast citu alternatīvu un tik ļoti kārojas kaut ko notiesāt, tad labāk būtu izvēlēties ne tos treknākos ēdienus. Būtiski ir rūpēties par savu emocionālo pacēlumu, meklēt veidus, kā uzlabot noskaņojumu, aizdzīt drūmās domas un justies labi. Tiecies ar draugiem, ej uz kino, teātri, operu, koncertu, izstādēm, atpūties, ceļo, izmēģini jaunas lietas, kuras nekad neesi darījusi.

Sportiskās aktivitātes     
Mazkustīgs dzīvesveids veicina liekā svara veidošanos, tāpēc uzsāc nodarboties ar sportu. Fiziskās nodarbības palīdzēs sadedzināt kalorijas un uzkrātos taukus, nostiprinās muskuļus un nodrošinās emocionālu labsajūtu. Lieliska aktivitāte ārā ir slēpošana, ja ziema lutina ar sniegu, vai slidošana. Tievēšanai vislabāk der aerobās slodzes - vieglas un ilgstošas fiziskās slodzes. Tā var būt nūjošana vai staigāšana. Pastaigas uzlabo arī garastāvokli, domāšanu un radošumu.

Svara kontrole
Gribi lieko svaru - sēdi uz diētas! Ja uzņemsi pārāk maz kalorijas un būsi badā, tās pēc tam, kad pārstāsi ievērot diētu, nāks atpakaļ. Ja vēlies kļūt tievāka,  uzņem 1200 - 1600 kalorijas dienā, bet noteikti ne mazāk kā 1000 kalorijas, jo tas var radīt draudus veselībai.

3 padomi, kā samazināt svaru:

1) Dienā ir jāizdzer ne mazāk kā 4 glāzes ūdens.

2) Katru dienu ir jāuzņem vismaz 600 gramus dārzeņu, vislabāk svaigā veidā.

3) Ieturot ēdienreizi, ēd gaļu vai zivi kopā ar dārzeņiem vai arī uzņem ogļhidrātus - labības grupu (maizi, kartupeļus, makaronus, rīsus utt.) kopā ar dārzeņiem.

Sākt rūpēties par savu ķermeni vajadzēja jau vakar, tāpēc to vairs nevar atlikt uz rītdienu, un atceries, ka skaistums un veselība iet roku rokā!