Astoņpadsmit pasaulē atzīti tēlnieki transformēs vairāk nekā 500 tonnas smilšu unikālos mākslas darbos par tēmu "Sportiskais gars". 6. Starptautiskais smilšu skulptūru festivāls Jelgavā, Uzvaras parkā solās būt pārsteigumiem bagāts, piedāvājot dažādas izklaides iespējas gan lieliem, gan maziem apmeklētājiem, sola organizatori. Festivāla tēma – Sportiskais gars.

Tā kā festivāla tēma ir cieši saistīta ar sportu, tad apmeklētājus priecēs ekstrēmo sporta veidu šovs "GreenTrials", kur drosmīgi jaunieši rādīs savas prasmes velo triālā, BMX flatlad un monotriālā.

Savukārt mazākos festivāla apmeklētājus aicinām atklāt savus talantus ģenerālsponsora ceļu būvniecības sabiedrības "Igate" veidotajā smilšu darbnīcā, gan piedalīties "Smilšu pils celšanas čempionātā" - sestdien un svētdien no plkst. 11.00 – 12.00; 14.00 – 15.00 un 17.00 – 18.00, kur ar organizatoru palīdzību katrs mazais mākslinieks varēs celt savu mazo smilšu pili vai arī kopīgi un lielu.

Pirmo reizi Latvijā smilšu skulptūras tiks izgaismotas, kā tas tiek darīts arī ar ledus skulptūrām. Izgaismojot skulptūras ir iespējams daudz sīkāk redzēt to formas, tekstūru, kā arī, pateicoties gaismu un krāsu spēlei, atklāt skulptūras citā veidolā.