Ik gadu festivāls rīko ielu performances, žonglieru priekšsumus un izrādes ar dzīvām lellēm un neparastiem kustīgiem tēliem. Šogad festivālā viesosies dalībnieki no septiņām dažādām Eiropas valstīm: Spānijas, Vācijas, Itālijas, Somijas, Polijas, Lietuvas un Latvijas. Festivāla dalībnieki būs sastopami piektdienas vakarā, 13.jūlijā no plkst.20:00 Rožu laukumā un sestdien,14. jūlijā no plkst.12:00 Kūrmājas prospekta galā.

Festivālā piedalīsies Spānijas mākslinieks Marko Karolei. Par jokiem un smiekliem atbildīgs būs enerģiskais Flash Gonzalezs no Itālijas. Tāpat apmeklētājus iepriecinās Lietuvas kostīmu teātris "Pilies", bet grupa "Bon ami" ar teatralizētu koncertu radīs romantisku noskaņu franču stilā. Savukārt Somiju pārstāvēs Leļļu teātris "Poiju Buoy", kas ir saņēmis atzinīgus kritiķu vārdus visā pasaulē. No Vācijas ieradīsies marionešu teātris "Dundu", kas publikai demonstrēs piecus metrus augstu izgaismotu lelli.

Šogad festivāla apmeklētāji varēs baudīt dažādas muzikālo instrumentu kombināciju skaņās – senākie civilizācijas mūzikas ritmi tiks apvienoti ar mūsdienām Šo baudījumu kopā ar gaismu spēli radīs kompānija "Mūzikas sfēras" no Polijas. Savukārt Liepājas Leļļu teātris aicinās skatītājus aizdomāties, vai cilvēks pasaulē ikdienas rūpēs un steigā nav nodarījis dabai pāri, vai nav aizmirsis par savstarpēju cilvēkmīlestību un harmoniju.

Ik gadu starptautiskais ielu teātru festivāls "Zeme.Debess. Jūra." notiek Jūras svētku nedēļā, kad Liepājā norisinās arī starptautiskais zīmētāju un gleznotāju plenērs.

Ielu teātra festivāla pasākumi ir bez maksas.