Tādējādi gaidāma karstākā diena kopš pērnā gada jūlija. Līdzšinējais 2012.gada maksimālās gaisa temperatūras rekords ir +29 grādi 22.maijā Rucavā.

Saule mīsies ar mākoņiem, un pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, tā ietekmē karstums neskars Rīgas jūras līča rietumu piekrasti. Valsts lielākajā daļā diena paies bez nokrišņiem.

Vietām gaidāmas pērkona lietusgāzes. Negaisa mākoņi praktiski stāvēs uz vietas, tādējādi skarot tikai atsevišķas nelielas teritorijas. Negaisa laikā iespējams ļoti stiprs lietus, krusa un spēcīgas vēja brāzmas.

Rīgā saule gaisu sakarsēs līdz +29 grādiem, pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš. Varbūtība, ka kāds negaisa mākonis izveidosies virs Rīgas, ir maza.

Karstumu pastiprinās augstais gaisa mitrums. Laikapstākļus nosaka anticiklona dienvidrietumu mala, kā arī ciklona siltais sektors.

Augstās ultravioletās radiācijas un karstuma dēļ nav vēlams sauļoties. Ūdens temperatūra upēs un ezeros ir +18..+23 grādi, jūras piekrastē - no +15 līdz +19 grādiem.