Jēkabpilī trīs dienas būs apskatāmas 24 skulptūras.

Ledus skulptūru izstādi Jēkabpilī organizē Jēkabpils pilsētas pašvaldības Kultūras pārvalde sadarbībā ar Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūru "Kultūra".

Šī gada festivāla tēma "Mistērijas" izvēlēta, jo pēdējā laikā daudz tiek diskutēs par 2012.gada nogalē gaidāmajām Maiju kalendāra beigām un pārmaiņām pasaulē, tāpēc mākslinieki tika aicināti darbos atspoguļot savu redzējumu.

Šogad ledus skulptūru festivāla vēsturē piedalās rekordliels mākslinieku skaits no Latvijas, Lietuvas, Krievijas, Ukrainas, Bulgārijas, Lielbritānijas, Polijas un Norvēģijas. Festivāla dalībnieku vidū ir pieredzējuši ledus tēlnieki, kas pierādījuši savas prasmes iepriekšējos festivālos, kā arī Jelgavā vēl nebijuši mākslinieki.

Starptautiskais Latvijas ledus skulptūru festivāls ir vienīgais, kas Latvijā attīsta Ledus mākslas kustību, tādā veidā parādot šo unikālo mākslas veidu Latvijas iedzīvotājiem un radot vietu, kur savu profesionālo varēšanu parādīt arī Latvijas māksliniekiem, kas šajā mākslas veidā var izpausties tikai ārpus Latvijas robežām.