Gada jubileja tiek dēvēta par Katūna kāzām - medus mēnesis sen ir pagājis, dzīvē sākas ikdienas rūpes. Dāvina katūna lakatiņus vai citas dāvanas no katūna vai zīda.
Divi gadi - Papīra (Kokvilnas) kāzas. Attiecības vēl nav pamatīgas, plīst kā papīrs. Dāvina piezīmju grāmatiņas, grāmatas, kalendārus vai naudu.
Trīs gadi - Ādas kāzas. Attiecības kļuvušas pietiekami izturīgas. Dāvina ādas maciņus, siksnas, somas.
Četri gadi - Linu kāzas. Lēnām laulāto mājās ienāk pārticība. Var atļauties iegādāties linu izstrādājumus. Dāvina linu dvieļus, galdautus, gultas veļu, pārklājus.
Pieci gadi - Koka (Ceriņu) kāzas. Pirmā nopietnā jubileja. Ģimene pietiekami stipra, bet kokam ir bīstams ugunsgrēks - ģimenes strīdi. Dāvina koka izstrādājumus, rotājumus.
Seši gadi - Čuguna kāzas. Dāvina čuguna podus un pannas.
Septiņi gadi - Vara (Vilnas) kāzas. Varš - izturīgs, skaists un pietiekami vērtīgs materiāls. Var dāvināt svečturus un citus mājsaimniecības izstrādājumus.
Astoņi gadi - Skārda kāzas. Mirdzošs skārds - attiecību atjaunošanas simbols. Dāvina saimniecības piederumus.
Deviņi gadi - Fajansa kāzas. Dāvina dažādus traukus, vāzītes un glāzes. Tie var būt izgatavoti no fajansa, porcelāna, kristāla vai parastā stikla.
10 gadi - Alvas (Rožu) kāzas. Laulāto attiecības jau ir izveidojušās, pārbaudītas ar laiku. Tiek uzaicināti visi, kas piedalījās kāzās. Vīrs dāvina sievai sarkanu rožu pušķi kā mīlestības un uzticības simbolu.
11 gadi - Tērauda kāzas. Dāvina traukus no nerūsējošā tērauda.
12 gadi - Niķeļa kāzas. Atgādinājums laulātajiem uzturēt savas laulības mirdzumu. Dāvina niķeļa traukus.
13 gadi - Mežģīņu kāzas. Dāvina mežģīņu un vilnas izstrādājumus. 
14 gadi - Ahāta (Ziloņkaula) kāzas. Dāvina ahāta rotājumus un ziloņkaula figūriņas.
15 gadi - Stikla (Dzintara) kāzas. Laulāto attiecības tīras un caurspīdīgas kā stikls. Dāvina stikla un kristāla izstrādājumus.
20 gadi - Porcelāna kāzas. Tiek uzskatīts, ka vecie porcelāna trauki jau sen ir saplīsuši, tāpēc jādāvina jauni.
25  gadi - Sudraba kāzas. Ģimenes savienība ir cēla kā sudrabs. Tās izturība nav atkarīga no nejaušībām. Svinēt uzaicina visus radiniekus. Viesi dāvina sudraba izstrādājumus.
30 gadi - Pērļu kāzas. Attiecības starp laulātajiem spodras kā pērles. Pērļu kaklarota ir auglības simbols un talismans. Dāvina rotājumus no dabiskām pērlēm.
35 gadi - Auduma (koraļļu) kāzas. Dāvina sarkanos koraļļus, veselības un ilgas kopdzīves simbolu, galdautus, dvieļus un citus izstrādājumus no auduma. Sieva dāvina vīram kreklu kā kāzu dienā.
40 gadi - Rubīna kāzas. Rubīns ir mīlestības un uguns akmens. Var mainīt vecos laulības gredzenus uz jauniem.
45  gadi - Safīra kāzas. Safīrs simbolizē uzticību un krietnumu.
50 gadi - Zelta kāzas. Ļoti svinīga diena. Dāvina zeltu un zelta izstrādājumus.
55 gadi - Smaragda kāzas. Laulāto savienība ir tikpat jauka kā smaragds.
60 gadi - Dimanta kāzas. Pilnīgi nekas nevar izjaukt šīs attiecības, kas ir tikpat mirdzošas kā dimants. Dāviniet dimantus!
65 gadi - Dzelzs kāzas. Dzelzs - izturības simbols. Var dāvināt izstrādājumus no nerūsējošā tērauda.
70 gadi - Briljanta kāzas.
75 gadi - Kroņa kāzas.

100 gadi - Sarkanās kāzas.