Lielāko daļa jeb 74% aptaujas dalībniešu ir jau vasaras noskaņās, kamēr tikai 26% procenti atzīmē, ka vasaras un brīvdienu burvību vēl neizjūt.

47% aptaujas dalībnieču atklāj, ka šovasar dosies atvaļinājumā, 38% norādījušas, ka patlaban jau atrodos ilgstošākā atvaļinājumā, vēl 9% atzīst, ka vēl nav izlēmušas, vai vispār dosies atvaļinājumā, bet 6% to šovasar neplāno.

Vairums (31%) respondenšu, kuras plāno doties atvaļinājumā, atklāj, ka tajā dosies kaut kur ārpus Latvijas. Vēl 25% atklāj, ka atvaļinājuma laikā dosies uz laukiem vai vasaras māju, bet līdzīgs skaits aptaujāto (19% un 18%) atzīmējušas, ka to pavadīs mājās un apceļos Latviju. Tikai 7% respondenšu vēl nezina, kur pavadīs savu atvaļinājumu.

Kurš tad ir iecienītākais novads, uz kuru šajā vasarā plāno doties Latvijas paceļotājas? Izrādās, lielākā daļa jeb 45% aptaujas dalībnieču dosies uz Vidzemi, 37% - uz Kurzemi, 11% apmeklēs Latgali, bet 7% dosies ceļojumā uz Zemgali.

Savukārt tās respondentes, kuras savu atvaļinājumu plāno pavadīt ārpus Latvijas, lielākoties dosies uz kādu no Eiropas valstīm (63%). Brīvdienas kādā no Baltijas valstīm plāno pavadīt 32% respondentes. Savukārt uz kādu no Āzijas valstīm šajā vasarā plāno doties 3% aptaujāto un vēl 2% ceļos uz Austrāliju.

Atbildot par apmešanās vai nakšņošanas vietu izvēli, sasniedzot atvaļinājuma galamērķi, vairums jeb 45% sieviešu atzīmējušas, ka paliks pie draugiem vai radiniekiem. Līdzīgs skaits aptaujāto atklāj, ka apmetīsies kempinga mājiņā (16% ) un viesnīcā (15%). Vēl 11% respondenšu nakšņos teltī, bet vismazāk – 2% un 1% - apmetīsies studentu kopmītnēs vai hostelī un mājos treilerī.

Interesanti, ka 37% aptaujas dalībnieču savu atvaļinājumu pavadīs kopā ar savu otro pusīti un bērniem. Kopā ar radiniekiem šīs vasaras brīvdienas plāno aizvadīt 14% respondenšu, vēl 10% savā atvaļinājumā būs kopā ar draugiem, bet tikai 2% aptaujāto atzinušas, ka tajā būs vienas.

Izrādās, ka atvaļinājumam šovasar netiks atvēlēts ilgs laiks. Proti, lielākajai daļai sievieš(34%) brīvas būs 7 un mazāk dienas. 27% no sievietēm atklāj, ka viņu atvaļinājums būs vairāk kā vienu mēnesi ilgs, bet 21% dosies 8 - 15 dienu ilgās brīvdienas. 16 - 23 dienu brīvdienas plānotas 13% respondenšu, bet tikai 5% atvaļinājums ilgs 24 – 31 dienas.

Aptauja tika veikta Sieviesuklubs.lv un Maminuklubs.lv interneta resursos un tajā piedalījās 223 respondentes.